Do Państwa dyspozycji oddajemy bogate menu, które komponują Państwo według własnego gustu i upodobań.
|
OBIADY: - rosół z kury z domowym makaronem, warzywami i natką pietruszki - krem z brokuł z łezką serka mascarpone - krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym
|
Dania Główne: - Potrawka z kurczaka z ryżem, bukiet warzyw w białym sosie - Zrazy wołowe w sosie własnym - Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowo- śmietanowym - Kotlet schabowy w chrupiącej panierce - Sakiewka z indyka nadziewana pieczarkami lub szpinakiem - Kaczka duszona ze skórką cytryny - Pieczeń z karkówki w miodzie i suszonych pomidorach - Udko z kurczaka faszerowane papryką i pieczarkami z nutą bazylii
|
Dodatki do dań: - Ziemniaki z koperkiem - Talarki ziemniaczane - Opiekane w ziołach cząstki ziemniaków - Bukiet gotowanych warzyw z bułką tarą - Surówka z kapusty czerwonej lub zasmażana - Surówka ze świeżej marchwi i jabłka - Surówka z selerem z rodzynkami
|
DESERY: - Ciepła szarlotka własnego wypieku podana z lodami waniliowymi - Puchar lodowy z owocami w polewie czekoladowej lub owocowej - Ciasta własnego wypieku - Tort weselny (smak do wyboru) - Świeże owoce na paterach - Kawa, herbata
|
ZAKĄSKI: - Pstrąg w galarecie z warzywami - Delikatnie pikantny łosoś pieczony w całości,faszerowany mięsem własnym, podawane z sosem czosnkowym - Roladki drobiowe nadziewane - Schab pieczony ze śliwką lub suszonymi pomidorami - Polędwiczki drobiowe z brzoskwinią - Wjazdowy stół rybny, w którego skał wchodzi: węgorz wędzony- płonący na kiju, plastry łososia wędzonego z cytryną, pstrąg tradycyjnie wędzony
|
DO WYBORU:
- Sałatka z grosa - Sałatka tradycyjna warzywna - Sałatka z paluszkami surimi - Sałatka grecka - Sałatka z tuńczyka - Sałatka z brokułami w sosie śmietanowym - Delikatna sałatka z makaronem ryżowym
|
Dodatki do zakąsek: - Pieczarki marynowane - Ogórek konserwowy - Pomidory z mozzarellą w oliwie czosnkowej - Papryka marynowana - Pieczywo jasne, ciemne - Masło
|
KOLACJA: - Szaszłyki wieprzowe z papryką, cebulą i wędzonym boczkiem - Domowy barszcz z pasztecikami z masłem lub z krokietem z kapusty i grzybami - De volaille z masłem lub serem - Pieczona golonka/żeberka w kapuście na piwie - Frytki - Pieczywo swojskie - Strogonoff - Flaki - Żurek na białej kiełbasie
|
Ze swojej strony oferujemy pomoc przy wyborze takiego zestawu dań, by uroczystość była wyśmienitą
ucztą, zarówno dla Państwa, jak i wszystkich zaproszonych gości.
|