Do Państwa dyspozycji oddajemy bogate menu, które komponują Państwo według własnego gustu i upodobań.

 

 OBIADY:
- rosół z kury z domowym makaronem, warzywami i natką pietruszki
- krem z brokuł z łezką serka mascarpone
- krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym

 

 

 

 Dania Główne:
- Potrawka z kurczaka z ryżem, bukiet warzyw w białym sosie
- Zrazy wołowe w sosie własnym
- Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowo- śmietanowym
- Kotlet schabowy w chrupiącej panierce
- Sakiewka z indyka nadziewana pieczarkami lub szpinakiem
- Kaczka duszona ze skórką cytryny
- Pieczeń z karkówki w miodzie i suszonych pomidorach
- Udko z kurczaka faszerowane papryką i pieczarkami z nutą bazylii

 

 Dodatki do dań:
- Ziemniaki z koperkiem
- Talarki ziemniaczane
- Opiekane w ziołach cząstki ziemniaków
- Bukiet gotowanych warzyw z bułką tarą
- Surówka z kapusty czerwonej lub zasmażana
- Surówka ze świeżej marchwi i jabłka
- Surówka z selerem z rodzynkami

 

     DESERY:
- Ciepła szarlotka własnego wypieku podana z lodami waniliowymi
- Puchar lodowy z owocami w polewie czekoladowej lub owocowej
- Ciasta własnego wypieku
- Tort weselny (smak do wyboru)
- Świeże owoce na paterach
- Kawa, herbata

 ZAKĄSKI:
- Pstrąg w galarecie z warzywami
- Delikatnie pikantny łosoś pieczony w całości,faszerowany mięsem własnym, podawane z sosem czosnkowym
- Roladki drobiowe nadziewane
- Schab pieczony ze śliwką lub suszonymi pomidorami
- Polędwiczki drobiowe z brzoskwinią
- Wjazdowy stół rybny, w którego skał wchodzi: węgorz wędzony- płonący na kiju, plastry łososia wędzonego z cytryną, pstrąg tradycyjnie wędzony

 

 DO WYBORU:

- Sałatka z grosa
- Sałatka tradycyjna warzywna
- Sałatka z paluszkami surimi
- Sałatka grecka
- Sałatka z tuńczyka
- Sałatka z brokułami w sosie śmietanowym
- Delikatna sałatka z makaronem ryżowym

 

 Dodatki do zakąsek:
- Pieczarki marynowane
- Ogórek konserwowy
- Pomidory z mozzarellą w oliwie czosnkowej
- Papryka marynowana
- Pieczywo jasne, ciemne
- Masło

 

 

     KOLACJA:
- Szaszłyki wieprzowe z papryką, cebulą i wędzonym boczkiem
- Domowy barszcz z pasztecikami z masłem lub z krokietem z kapusty i grzybami
- De volaille z masłem lub serem
- Pieczona golonka/żeberka w kapuście na piwie
- Frytki
- Pieczywo swojskie
- Strogonoff
- Flaki
- Żurek na białej kiełbasie

Ze swojej strony oferujemy pomoc przy wyborze takiego zestawu dań, by uroczystość była wyśmienitą

ucztą, zarówno dla Państwa, jak i wszystkich zaproszonych gości.